Blogging

Aandelen van fabrikant van medische hulpmiddelen Penumbra-tank nadat korte verkoper een kritisch rapport heeft uitgebracht

De aandelen van Penumbra gingen achteruit nadat short-seller Quintessential Capital Management weer een kritisch rapport over het bedrijf had uitgebracht.

Het bedrijf begon zich in november voor het eerst op Penumbra te richten.

De in Californië gevestigde fabrikant van medische hulpmiddelen ontkende de “ongegronde” aantijgingen van Quintessential Capital. het aandeel BAM is te koop.

 

De aandelen van Penumbra daalden dinsdag met bijna 9% nadat short-seller Quintessential Capital Management een kritisch rapport had uitgebracht over de in Californië gevestigde fabrikant van medische hulpmiddelen.

 

 

De voorraad werd kort na 14.00 uur stopgezet. voor nieuws in afwachting, op welk punt de aandelen ongeveer 17% daalden. De handel werd later hervat nadat Penumbra een verklaring had afgegeven in reactie op de beweringen van Quintessential Capital, waarin hij ze “ongegrond” noemde. Facebook aandeel is niet te koop.

 

Quintessential Capital heeft een shortpositie in Penumbra, wat betekent dat het gokt dat het aandeel zal dalen. De firma begon zich vorige maand voor het eerst op Penumbra te richten en publiceerde een rapport van meer dan 100 dia’s dat onder andere beweerde dat de JET 7-katheter in verband werd gebracht met ten minste 18 doden en 39 gewonden. Quintessential Capital beweerde ook dat Penumbra mogelijk zowel artsen als investeerders heeft misleid.

 

In zijn laatste rapport beweert Quintessential Capital dat een “substantieel deel” van het wetenschappelijke onderzoek van het bedrijf is geschreven door een neppersoon genaamd Dr. Antik Bose. “Deze persoon is nep. We twijfelen er niet aan”, zei Gabriel Grego, managing partner van Quintessential Capital, dinsdag in het “Halftime Report” van CNBC.

 

Quintessential Capital richtte zijn beschuldigingen van wangedrag tot de Amerikaanse Food and Drug Administration en verzocht de regelgevende instantie om een onderzoek te starten in een brief van dinsdag. Het bedrijf heeft ook een klokkenluidersfooi ingediend bij de SEC, volgens gegevens die Grego deelde met CNBC.

 

Penumbra heeft vanaf dinsdagmiddag een marktkapitalisatie van ongeveer $ 7 miljard. Op het moment dat Quintessential Capital zijn rapport van november publiceerde dat gericht was op het bedrijf, bedroeg de marktkapitalisatie ongeveer $ 9,4 miljard.

 

Penumbra verzette zich tegen de aantijgingen van Quintessential Capital in een verklaring aan “Halftime Report”, waarin hij zei dat sinds de oprichting in 2004 zijn “innovatieve medische apparaten hebben bijgedragen aan het redden van het leven van honderdduizenden patiënten met levensbedreigende medische aandoeningen”.

 

“Deze aanval door sleazy short sellers QCM leest als een internetcomplot geschreven door tieners. Het is onmogelijk om de feiten te betwisten, omdat er geen feiten zijn”, aldus het bedrijf in een e-mail. “Penumbra voelt zich erg op zijn gemak als hij beweert dat geen van de beschuldigingen in deze tirade van short sellers klopt. De claims zijn niets anders dan een ongegronde campagne van schaamteloze short sellers die bereid zijn levens te riskeren om snel winst te maken.”